MEDICUL SABIN BÂLDEA, NOMINALIZAT LA GALA „MEDIC PENTRU ROMÂNIA”

Pe data de 27 martie a avut loc la Ateneul Român, un eveniment de excepție intitulat Gala “Medic pentru România”, ediția a III-a care a strîns peste 500 de personalități de prestigiu: Dl. Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila Ministrul Sănătății, Dl. Ioan-Aurel Pop, Președintele Academiei Române, Dl. Prof. Univ. Dr. Daniel Coriu Președintele Colegiului Medicilor din România, Dl. Prof. Univ. Dr. Dorel Săndesc, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, Dl. Prof. Univ. Dr. Octavian Ioan Buda, Prof. Istoria Medicinei și Psihiatru, Dna. Carmen Orban, Consilier pe Probleme de Sănătate în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, Dr. Porumb Dragoș, Președintele Colegiului Medicilor Buzău, precum și profesori universitari și doctori de renume.

Evenimentul a fost prezentat de d-na Melania Medeleanu, iar cuvântul de deschidere l-a avut dl. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România, urmat de președintele Academiei Române, care a ținut o pledoarie pentru medicii prezenți la eveniment, subliniind faptul că anul acesta se împlinesc 106 ani de la marele eveniment al Unirii Basarabiei cu România. Acest eveniment are o semnificație deosebită prin faptul că s-a făcut referire la Alexandru Marghiloman, personalitate marcantă a vieții românești.

 Colegiul Medicilor din România a acordat distincții unor membri ai Colegiului Medicilor din România, pentru a recunoaște și a recompensa activitatea deosebită a acestora și anume:

  • Premiul Colegiului Medicilor din România „CAROL DAVILA” pentru promovarea valorilor profesiei medicale;
  • Premiul Colegiului Medicilor din România „GEORGE EMIL PALADE” pentru cercetare științifică și realizări deosebite în domeniul medical;
  • Premiul Colegiului Medicilor din România ”VASILE VOICULESCU” pentru realizări deosebite în activitatea cultural-artistică.

Dr. Sabin Bâldea, medic primar în cadrul secției A.T.I. a S.J.U. Buzău, a fost nominalizat la Premiul ,,Vasile Voiculescu” pentru realizări deosebite în activitatea cultural-artistică, în semn de aleasă prețuire și recunoaștere a implicării în viața comunității medicale și a muncii depuse în domeniul cultural-artistic. Acesta a fost susținut de către președintele Colegiului Medicilor Buzău dr. Porumb Dragoș, de soție, Dr. Bâldea Vasilica, medic primar O.R.L. și șef de secție, în cadrul S.J.U.Buzău, dr. Vulpe George, medic primar Ortoped și șef secție Ortopedie S.J.U. Buzău, Dr. Diaconescu Aura, medic primar medicină de familie, dr. Ciuntu Laura, medic primar medicină de femilie, care, cu toții, au fost prezenți la acest eveniment deosebit.

Gala s-a încheiat cu un concert susținut de Orchestra Medicilor din România, care a impresionat auditorioul.

Managerul S.J.U. Buzău, Ec. Claudiu Damian afirmă: „Este o onoare pentru S.J.U. Buzău faptul că medicul Sabin Bâldea a fost nominalizat și premiat la acest eveniment, pentru întreaga activitate medicală și socio-culturală. Doresc să îl felicit și să îi mulțumesc pentru că a adus plus de valoare S.J.U. Buzău. Susțin ferm astfel de activități medicale, socio-culturale, manifestări științifice, lansări de carte ale întreg personalului medico-sanitar și astăzi în mod deosebit medicului Sabin Bâldea, prin această distincție aducând o contribuție semnificativă imaginii spitalului prin cunoașterea adevăratei valori umane a acestei unități medicale.”

Cu această ocazie, dorim să îl felicităm pe dl. doctor Sabin Bâldea pentru rezultatele deosebite în activitatea medicală și socio-culturală, care, alături de colectivul secției A.T.I., aduc un aport deosebit în îngrijirea și salvarea pacienților din secție. Ne bucurăm că avem medici profesioniști, care continuă să inspire și ne facă mândri în fiecare zi!Compartiment Relații Publice,
Adriana Bunilă